Kotlovi i oprema

Trajnožareći tropromajni čelični kotao Solid 2000 B – SFU
18/12/2017
Trajnožareći tropromajni liveni kotao Solid 3000 H
18/12/2017

Trajnožareći tropromajni čelični kotao Solid 2000 B

10 sati neprekidnog rada u noćnom režimu!

Maksimalan rad bez loženja iznosi čak 10 časova! Specijalna konstrukcija ovog kotla i pravilno podešen regulator promaje omogućavaju da vatra tinja cele noći, kako bi vas izjutra sačekao topao dom… Ukoliko ložite mrki ili kameni ugalj period između 2 loženja je 9-10 časova, a može biti i do 12 h ako ložite koks

Regulator promaje

Regulator promaje (u opsegu isporuke) vrši fino podešavanje dotoka vazduha, od čije količine zavisi visina plamena, tj. učinak kotla, što utiče na regulaciju temperature polaznog voda. Ovaj element je od izuzetne važnosti u noćnom režimu, kako bi se postiglo dugo vreme neprekidnog rada…

Kotao sa 3 vertikalne promaje

Zahvaljujući predaji toplote dimnih gasova kroz tri vertikalne promaje, trajnožarećem sagorevanju na kosoj rešetki, ovaj kotao ima minimalnu potrošnju goriva odnosno maksimalan stepen korisnosti u klasi.

Izrađen od kotlovskog lima debljine čak 4 mm

Izuzetno robusna građa kotla, proizvedenog od čeličnog kotlovskog lima debljine 4 mm obezbeđuje dugotrajan i siguran kotao čak i u najekstremnijim eksploatacionim uslovima.

Kotao za objekte sa višim /većim i kvalitetnijim dimnjakom

Uslov za eksploataciju svih benefita ovog kotla je kvalitetan i dovoljno visok dimnjak. Ako ovo nije problem u vašem objektu, onda je BOSCH Solid 2000 B sigurno vaš najbolji izbor!

Snaga

 • 45 kW

Zaštita hladnog kraja kotla:

Za sve kotlove na čvrsto gorivo preporučuje se ugradnja četvorokrakog ventila kako bi se sprečila pojava niskotemepraturske korozije. Dodatno, kako bi se izbeglo stvaranje tara i omogućio lak start (uzgrevanje) kotla, preporučuje se da pumpu pali kontaktni termostat, tako da pumpa radi samo kada je temperatura vode u kotlu iznad 60˚C. Ugradnjom ova dva elementa produžićete radni vek kotla, ubrzaćete paljenje kotla i imaćete manje posla oko čišćenja kotla!

 

Ako imate dobar dimnjak i koristite ugalj kao gorivo, onda je BOSCH Solid 2000 B preporuka za vas.
Imaćete malu potrošnju goriva, znatno manju nego sa bilo kojim kotlom, a to znači i jevtinije grejanje.
Dodatno radi se o izuzetno kvalitetnom kotlu – osim što je izrađen od 100% kotlovskog čeličnog lima otpornog na visoke temperature, kotao je spajan na specifičan način: svaki spoj je zavaren sa 2 strane. Varenje sa spoljnje strane se vrši robotom (automatski), dok je svaki var dodatno sa unutrašnje strane zavaren ručno! Unikatno i apsolutno kvalitetno!

Osnovno gorivo: drva, mrki i kameni ugalj

Solid 2000 B:

 • Trajnožareći princip rada
 • Tri vertikalne promaje
 • Regulator promaje u opsegu isporuke
 • Laka potpala kotla
 • Za drvo i ugalj
 • Povećani priključci DN 70 – mogućnost rada u sistemima sa gravitacionom cirkulacijom
 • Bogata oprema kotla:
 • Termo-manometar,
 • Regulator promaje,
 • Slavina za dopunu instalacije,
 • Set za čišćenje

Preuzmite dokument:
Uputstvo za instaliranje i korišćenje (PDF 2.3 MB)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Trajnožareći tropromajni čelični kotao Solid 2000 B“